"MÁTE ŠTĚSTÍ ŽE JDEM ZROVNA KOLEM"

OTESTUJ SI SVÉ ZNALOSTI

10. listopadu 2017 v 16:05 | Valda |  Turistické hádanky
1.Na kterém vodním toku najdete Rešovské vodopády?
A. Tvrdkovský potok
B. Huntava
C. Oslava

2. Které z níže uvedených jezer nepatří k pěti ledovcovým jezerům na české straně Šumavy?
A. Plešné
B. Laka
C. Roklanské
D. Prášilské
E. Černé
F. Čertovo

3. Rouhledna u Drnovic na Vyškovsku se jmenuje?
A. Pacholík
B. Chocholka
C. Chocholík

4. Kde najdete Mumlavský vodopád ?
A. Krkonoše
B. Jizerské hory
C. Šumava

5. Monumentální památník mezi Tovačovem a Dubem nad Moravou uctívá památku obětí které války?
A. Rakousko - Pruské
B. I. světové války
C. Napoleonských válek


6. Soutok řek Moravy a Bečvy se nachází u obce?
A. Troubky
B. Lobodice
C. Citov


7. Větrný mlýn osazený tzv. Halladayovou turbínou se nachází na Drahanské vrchovině v obci?
A. Rychtářov
B. Studnice
C. Ruprechtov


8. Skalní útvar zvaný Zkamenělý zámek (též. zříc. Hradu Bránky) u Javoříčka se nachází v údolí kterého potoka?
A. Šumice
B. Pilávka
C. Špraněk

9. Velký kotel v CHKO Jeseníky se nachází pod vrcholem?
A. Velký děd
B. Vysoká hole
C. Velký Máj

10. Nová Bezručova chata KČT se nachází na Lysé hoře, jaká je nadm. výška královny M-S Beskyd?
A. 1323 m.n.m.
B. 1491 m.n.m.
C. 1276 m.n.m.

SESTAVIL Úžasný VALDA



SPRÁVNÉ ODPOVĚDI: 1B, 2C, 3C, 4A, 5A, 6A, 7C, 8C, 9B, 10A
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.